Luchtgommer

Luchtgommen is een relatief nieuwe techniek om oppervlakken terug te brengen naar hun originele staat door oude afweringslagen te verwijderen.

Blaas je oude meubels nieuw leven in met luchtgommen

Luchtgommen is een manier van fijnstralen waarbij men zachte, afgeronde keramische korrels onder zachte druk op het oppervlak straalt.
Waar andere stralingsmethodes een agressieve inslag op het te bewerken oppervlak veroorzaken, is dat bij luchtgommen niet het geval. Luchtgommen is een niet-destructieve manier van stralen met een schurend, gommend effect zonder harde inslag. Zo blijft de ondergrond onbeschadigd terwijl oude afwerkingslagen toch verwijderd worden en het oppervlak terug zijn oorspronkelijke uitstraling krijgt. Een nabehandeling met een nieuwe afwerkingslaag is daarna perfect mogelijk.
Luchtgommen maakt het bovendien mogelijk om heel gecontroleerd en fijn te werken. Ideaal voor fragiele, gedetailleerde oppervlakken met bijvoorbeeld kleine versieringen.


VOORDELEN LUCHTGOMMEN


Snelle techniek: Luchtgommen kan sneller en efficiënter in vergelijking met andere technieken.

Niet agressief: Schurend, gommend effect zonder inslag.

Gecontroleerd en nauwkeurig: Door een conische straalkop van max. 6mm kan heel fijn en nauwkeurig gewerkt worden. Luchtgommen is dan ook heel geschikt voor gedetailleerde oppervlakken met bijvoorbeeld kleine versieringen.

Ecologisch: Er zijn geen chemische producten nodig.

Toepasbaar op verschillende materialen: Mogelijk op hout, metaal en steen.

Nabehandeling is direct mogelijk: Na het luchtgommen kan het behandelde oppervlak onmiddellijk van een nieuwe afwerkingslaag voorzien worden.

Offerte aanvragenBedankt. Je aanvraag is gelukt.
Oeps. Probeer opnieuw. Je aanvraag is niet verstuurd.

WAT KAN JE LUCHTGOMMEN?

Luchtgommen kan je toepassen op meubels (stoelen, tafels, kasten, bedden, ...), trappen, deuren, plafondbalken, lambrisering, houten vloeren, ... Het grote voordeel? Je kan niet alleen hout, maar ook metaal en steen luchtgommen.


LUCHTGOMMEN VS. ZANDSTRALEN


Ecologisch
bij luchtgommen wordt er gewerkt met mineraal, wat hergebruikt kan worden. Het verbruik van materiaal is ook slechts 75% van de hoeveelheid materiaal dat er bij zandstralen gebruikt wordt.
Stof
uiteraard veroorzaken beide mogelijkheden voldoende stof, echter bij luchtgommen beperkt het stof zich tot vliegende stofdeeltjes van het gegomde materiaal (vernis, verf, …).
Afwerking
Luchtgommen wordt meestal uitgevoerd met een druk van 2-4bar. Hierdoor is de inslag op het werkstuk minimaal. Hierdoor kan je ook zachte houtsoorten, of zelfs, met de nodige voorzichtigheid, plaatmateriaal gaan stralen. Uiteraard geeft het fijnste resultaat wanneer je nadien nog licht even met een fijn schuurpapiertje naschuurt om de kleine vezeltjes weg te werken
Ecologisch
bij zandstralen wordt er gewerkt met zand uiteraard. Dit zand kan niet hergebruikt worden. Om een trap te luchtgommen gebruik je bv. 500kg zand, terwijl je dit met luchtgommen met slechts een 75kg mineraal kan doen.
Stof
Bij zandstralen wordt het zand onder zeer hoge druk op het werkstuk gestraald, waardoor het zand als het ware “ontploft” en op zich zelf een bron van stof wordt.
Afwerking
zandstralen wordt uitgevoerd met een druk van 10 bar, hierdoor heb je een zeer diepe inslag in het werkstuk waardoor je een zeer grof eindresultaat krijgt. Hierdoor is het niet mogelijk om zachte houtsoorten te stralen. Na het zandstralen dient er nog intensief geschuurd te worden om een “zo fijn mogelijk” resultaat te krijgen.

LAAT JE INSPIREREN